93aakopie

Op 10 september heb ik de eer om de fotografie te verzorgen van de grote dag van Freek en Krista. Ik ben gek op het fotograferen van bruiloften en ook deze bruiloft maakt mij als fotografe heel erg blij.

Voorbereiding Freek en Krista

Al vroeg vertrek ik naar Kapsalon Crusio waar Krista heerlijk zit te genieten van haar bezoekje aan de kapper. Ook haar zus en beste vriendin worden voorzien van een prachtig kapsel. Vervolgens vertrekken we naar het huis van Krista en Freek voor de make-up en jurk van Krista. Als Krista eindelijk helemaal klaar is voor de bruiloft, straalt ze als geen ander: een prachtig gezicht voor iedereen, waaronder haar ouders.

Daarna is het mijn taak om even langs Freek te gaan. Hij is namelijk bij zijn ouders thuis om zich in zijn pak te hijsen. Bij aankomst zie ik de mooie retroauto al voor de deur staan en doet de moeder van Freek vrolijk voor mij open. Ik maakte wat foto’s en Freeks vader hielp zijn zoon de puntjes op de i te zetten.

Ceremonie Anno 1810

Ik vertrek alvast naar Anno 1810 in Roosendaal waar Freek en Krista straks elkaar het ja-woord gaan geven. De bruiloftsgasten verzamelen zich en daar komt Freek aanrijden in de mooie trouwauto. Dit bruidspaar kiest ervoor om elkaar voor het eerst te zien in Anno 1810, de trouwzaal dus. Voor mij erg bijzonder: ik ben zo benieuwd hoe ze op elkaar gaan reageren niet wetende wat ze konden verwachten.

Na een tijdje komt Krista aan: de deuren worden gelijk gesloten zodat Freek geen enkele glimp van zijn bruid op kan vangen. De muziek klinkt en Krista loopt aan de hand van haar vader naar binnen. Je ziet de trots in Freek zijn ogen, wat prachtig om te zien is. Elke keer dat een vader zijn dochter weggeeft aan haar bruidegom vind ik een emotioneel moment.

Krista’s vader gaf zijn dochters hand aan Freek wat ik persoonlijk toch elke keer weer zo een mooi, emotioneel moment vind. De ceremonie is mooi, persoonlijk en past perfect bij dit stel. Na het ja-woord worden Krista en Freek buiten verrast door een regen van serpentines.

Vanuit Anno 1810 vertrekken we met alle daggasten naar de heide in Bergen op Zoom. Hier gaan we de foto’s maken en kunnen de daggasten genieten van een picknick op de heide. Het is een warme, zonnige dag en dat versterkt de geweldige sfeer. Nadat ik de lijst met groepsfoto’s heb afgewerkt is het tijd voor de foto’s van Krista en Freek. Ondertussen vertrekken de daggasten weer om naar de Kruiskerk in Roosendaal om naar de mis te gaan. Krista en Freek zijn zo leuk samen: het geluk straalt van hen en de foto’s af.

Ceremonie Kruiskerk

Eenmaal aangekomen bij de Kruiskerk zie ik ook dat ze veel bekijks hebben door iedereen in de behoorlijk volle kerk. Krista speelt normaal in een orkest zij kwamen deze mis voorzien van live muziek voor het bruidspaar. Nu trouwen Freek en Krista voor de kerk en ook nu is de mis emotioneel en heel mooi. Na een stukje gebak voor iedereen is het tijd om te vertrekken. Met blikjes achter de auto rijden Krista en Freek naar Zeelandia waar het diner gaat plaatsvinden en het feest los gaat barsten.

Het diner is absoluut niet stijfjes: niemand heeft een vaste zitplaats dus je kan zitten waar je wilt. Op deze manier krijgen Freek en Krista de kans om even met iedereen een praatje te maken en tijdens het Buffet hoppen zij dan ook van tafel naar tafel. Als afsluiting een toetje met wat vuurwerk en dan is het voor het bruidspaar tijd om zich op te frissen. De eerste gasten voor het feest in de avond arriveerden namelijk al.

Krista en Freek starten het feest met de openingsdans en al snel begint iedereen te dansen. De DJ van Zeelandia weet een leuke sfeer te creëren en ook Freek en zijn band zorgen voor een spetterend feest. Dan komt er helaas een einde aan deze mooie bruiloft, maar wat heb ik enorm genoten van de dag.

Lieve Freek en Krista,

Ik wens jullie alle geluk van de wereld toe en vond het super om jullie grote dag vast te mogen leggen. Bedankt voor al jullie vertrouwen!

Veel liefs van Willemijn.

1a 4a 6a 7a 9a 14a 17a 19a 21a 23a 25a 28a 30a 32a 37a 39a 41a 44a 45a 46a 48a 52a 54a 63a 67a 68a 75a 76a 77a 79a 85a 87a 92a 95a 98a 101a 108a 111a 112a 121a 123a 124a 126a 137a 138a 142a 147a 149a 152a 155a 158a 162a 166a 167akopie

 

3 thoughts on “De bruiloft van Freek en Krista

 • debbie deckers zegt:

  Wat een mooi stukje. Het was een geweldige dag.
  Een mooie dag voor een mooi bruidspaar.

 • Inie verbaas zegt:

  Nog van harte Krista mooie foto’s groetjes inie

 • Marcia Stend zegt:

  Hi Krista en Freek .Wat een prachtige en heerlijk bruiloftsfeest .Ik Heb genoten van de prachtige reportage. Ik wens jullie alle geluk en liefde voor elkaar.Afz Marcia Stend.

Comments are closed.