48a

Op 23 september 2016, een zonnige en warme zomerdag, trouwde het Roosendaalse stel André en Ingrid ten midden van al hun vrienden, familie en hun kinderen. Een prachtige en bijzondere dag die natuurlijk op beeld vastgelegd moest worden. Om die reden was ik de fotografe van de mooiste dag uit hun leven.

Omkleden voor de grote dag

De dag van de bruiloft vertrek ik al vroeg naar Ingrid. Als ik arriveer is haar beste vriendin Saskia en tevens de getuige al druk in de weer met het kapsel van Ingrid. Daarna maakt de visagiste haar make-up af en mag Ingrid haar jurk aantrekken. Haar moeder en zus helpen Ingrid daarbij en bij het zien van het eindresultaat ben ik overdonderd: wat past deze jurk toch goed bij de bruid!

André en Ingrid hebben twee zoons precies op het moment dat Ingrid de jurk aan heeft, bellen zij aan. Ingrid doet de deur open: woorden zijn niet nodig, want het is duidelijk te zien dat dit stel verrast is en geniet van dit moment.

De ceremonie Andre en Ingrid

Voordat de ceremonie gaat beginnen, is het tijd voor de foto’s. We vertrekken naar het Rozenven, een mooie waterpartij in Roosendaal voor de fotoreportage. Met een volle auto met ballonnen rijd ik alvast vooruit. Ik maak mooie foto’s met de kinderen maar ook van André en Ingrid samen. Iedereen is in een vrolijke stemming en dat is goed te zien op de foto’s. Daarna gaan we nog even snel terug naar het huis van Ingrid en André om een broodje te eten om vervolgens te vertrekken naar de oude markt te Roosendaal. Ik vertrek iets eerder dan het bruidspaar en de jongens en zie dat de daggasten al aan komen lopen. De zon schijnt, een hoop mensen staan al te wachten en dan komen ze eindelijk aangereden. André helpt Ingrid uit de auto en iedereen bewondert met open mond de bruid en het gezin.

De daggasten nemen plaats in het Raadhuis. Dan komen als eerste Ingrid en haar vader binnen waarnaar haar vader vervolgens de hand van zijn dochter aan André geeft. Het moment dat de vader van de bruid zijn kind weggeeft, is altijd emotioneel. Ingrid heeft al jaren de droom om dezelfde achternaam als haar kinderen te dragen. Daarom is het ja-woord extra feestelijk voor haar. Na de kus is het plaatje dan ook helemaal compleet. De zaal vult zich met applaus en de zoons Timo en Jesse stralen. Ook zij mogen hun handtekening zetten, wat het gezin dicht bij elkaar brengt.

Het diner en feest met Django Wagner

Ingrid en André lopen door een haag van bellen als man en vrouw de trap af. Ik maak nog wat groepsfoto’s voor het raadhuis en dan vertrekken we met alle daggasten naar brasserie De Lodge. Op deze locatie midden in het bos wordt de taart aangesneden. De kinderen kunnen hier hun gang gaan en het personeel staat voor iedereen paraat. De taart wordt aangesneden, de kurken de lucht in geschoten en een toast uitgebracht op dit mooie stel.

Bij het diner wordt door Timo en Jesse de tweede toast uitgebracht. Ze hebben daarnaast een mooi gedichtje uit hun hoofd geleerd voor papa en mama: een emotioneel momentje waarbij de nodige traantjes worden weggepinkt. Na het diner is het tijd voor het feestje; het bruidspaar frist zich nog even op en verwelkomen dan hun daggasten. Het is gezellig druk: de openingsdans volgt en als klap op de vuurpijl komt zanger Django Wagner nog een optreden geven.

Jesse, de jongste telg van het gezin, zingt als verrassing een compleet lied op het podium met microfoon mee. Django Wagner is namelijk zijn grote held en hij geniet er dan ook met volle teugen van.

Na het optreden van Django Wagner schiet ik de laatste foto’s. Ik verlaat het feest, neem afscheid van het geweldige bruidspaar en hun kinderen en rijd met een voldaan gevoel naar huis.

Lieve André en Ingrid,

Ik heb genoten van jullie grote dag, van jullie twee lieve kinderen en van jullie als man en vrouw. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij om deze dag te mogen voorzien van fotografie.

Veel liefs van Willemijn

1a 2a 4a 7a 8a 11a 12a 16a 17a 22a 25a 30a 32a 34a 35a 36a 37a 38a 42a 45a 48a 57a 59a 60a 61a 63a 69a 71a 76a 77a 78a 79a 80a 87a 91a 98a 103a 104a 106a 108a 115a 119a 121a 128a 131a 132a 133a 134a 144a 151a 154a 157a 159a 160a 163a 164a 168a 171a 173a

3 thoughts on “De mooie dag van André en Ingrid

  • Ina zegt:

    Wat een prachtige foto’s van een prachtig gezin, chapeau Willemijn.

  • Miranda Brouwers zegt:

    Heel erg mooi en super om de dag opnieuw te beleven dmv deze mooie reportage…vakwerk!!! Superbedankt.

  • Ingrid zegt:

    Het was een SUPER-dag met SUPER-mensen en een SUPER-fotograaf!!!!thanks Willemijn ?

Comments are closed.